Sagadis saab vaadata parimaid jahitrofeesid 20.11

20. ja 21. novembril toimub RMK Sagadi metsakeskuses VIII vabariiklik jahitrofeede hindamine, mis lõpeb 23. novembril avatava trofeenäitusega RMK Sagadi metsamuuseumis.

„Tegemist on juba traditsiooniks saanud üritusega, lisaks on alati toimunud trofee-ekspertide koolitus,“ ütles RMK Sagadi metsakeskuse juhataja Krista Keedus. „Kuna trofeesid on palju, siis on ka hindajaid mõnikümmend, kõik pädevad eksperdid. Hindama hakkab kokku seitse komisjoni, peakorraldaja ja vastutaja on Kaarel Roht keskkonnaministeeriumist,“ lisas Krista Keedus.

Tänavu on tegemist rahvusvahelise kategooria hindamisega, mistõttu on kaasatud ka väliseksperdid, kes jälgivad kogu ürituse kulgu. Samuti vaatab rahvusvaheline komisjon hindamise lõpus üle võistlusklasside parimad trofeed. Jahitrofeesid hinnatakse neljapäeval kella 11-16-ni ja reedel kella 10-14-ni.

Näitus avatakse pühapäeval, 23. novembril kell 14 ja sellega saab tutvuda kuni 21. detsembrini iga päev (va 9. detsembril) kell 10-18.

Üritust korraldavad Eesti Jahimeeste Selts ja keskkonnaministeerium koostöös RMK Sagadi metsakeskusega. Rahastab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Eesti jahimeeste kütitud uhkemate ulukite trofeesid hinnatakse ja eksponeeritakse üle aasta, viimased kolm näitust olid üleval just Sagadis. 2006. aastal toodi hindamisele üle 1000 vääristatud trofee, millest 2/3 ka eksponeeriti. Enim oli näitusel soku- ja põdrasarvi, metsseakihvu ja koprakoljusid.

Lisainfo:
Krista Keedus
RMK Sagadi metsakeskuse juhataja
Telefon 676 7077, 507 9077
e-post krista.keedus@rmk.ee
www.sagadi.ee
www.rmk.ee