RMK korraldas piduliku vastuvõtu metsandustudengitest laskesuusatajatele 12.09

Riigimetsa Majandamise Keskuses toimus täna pidulik vastuvõtt Eesti tipplaskesuusatajatele, Eesti Põllumajandusülikooli metsandustudengitele Indrek Tobrelutsule ja Roland Lessingule, kes saavutasid väga häid tulemusi hiljutistel laskejooksu maailmameistrivõistlustel.

Sportlased esinesid edukalt 31. augustist 3. septembrini Hantõ-Mansiiskis peetud laskejooksu MM-võistlustel, kus Indrek Tobreluts sai 6 km sprindis kuldmedali ja 8 km tagaajamisdistantsil hõbemedali, Roland Lessing aga saavutas sprindis kuuenda ning tagaajamises viienda koha. Mõlemad sportlased said teatevõistlusel Eesti võistkonna koosseisus hõbemedali.

Vastavalt Riigimetsa Majandamise Keskuse ja Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni koostöölepingule toetab RMK metsandustudengitest laskesuusatajate ettevalmistust kahe aasta jooksul 200 000 krooniga. Leping näeb omakorda ette laskesuusatamise föderatsiooni abi metsameeste talinädalate ja laskesuusatreeningute korraldamisel, samuti aitab föderatsioon RMK-l läbi viia 2001. aasta veebruaris Otepääl toimuva metsameeste rahvusvahelise suusatamisvõistluse.

Riigimetsa Majandamise Keskus on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine: metsa uuendamine, kasvatamine ja kasutamine ning metsakaitse korraldamine. RMK korraldab riigimetsades ulukihoolet ning jahi- ja loodusturismi, samuti on RMK ülesandeks tagada igaühe­õiguse­ga seotud metsakasutus.

Möödunud aastal oli RMK käive 745,1 miljonit krooni ja kasum 24,2 miljonit krooni. Metsatuluna riigieelarvesse maksis RMK 149,3 miljonit krooni.

Täiendav info:

Olavi Paide
avalike suhete juht
Tel: (0) 628 1551
olavi@riigimets.ee