RMK on Eesti ettevõtete edetabelis 32. kohal 30.11

Ajalehe Äripäev koostatavasse edetabelisse "Eesti ettevõtete TOP 100" on esmakordselt kaasatud ka RMK, kes aasta 2000 majandustulemuste põhjal paikneb Eesti 100 edukama firma seas 32. kohal, olles seejuures kasumilt 13. kohal, kasumi kasvult 16. ning käibelt 24. firma.

Eesti ettevõtete TOP 100 on edukate firmade edetabel, mida Äripäev igal aastal koostab, järjestades firmasid käibe ja kasumi, käibe ja kasumi kasvu, rentaabluse ning varade tootlikkuse alusel. 1999. aastal tegevust alustanud RMK on tabelis tänavu esmakordselt, kuivõrd 2000. aasta oli asutusele teine auditeeritud tulemustega majandusaasta. RMK on edetabelis ka ainus asutus, mille vormiks pole aktsiaselts või osaühing - RMK on teatavasti riigitulundusasutus, mis lisaks avalikele funktsioonidele täidab ka majanduseesmärke.

"Kõigepealt on muidugi väga meeldiv näha, et RMK-d võrreldakse äriühingutega -
see on märk sellest, et RMK saab oma majandusorganisatsiooni rolliga hästi hakkama," ütles RMK peadirektor Andres Onemar. "Mõistagi teevad heameelt ka RMK kõrged kohad edetabelis, näiteks see, et vaid tosin firmat teenib Eestis rohkem kasumit kui RMK," lisas Onemar.

"Eelkõige tähendab aga paiknemine edukate firmade edetabelis RMK jaoks seda, et meie efektiivsuse mõõtmisse on lisandunud veel üks võimalus ja tulevikus saame igal aastal end niimoodi teiste Eesti firmadega võrrelda ning samuti näha oma majandustegevuse arengut aastate lõikes. See innustab meid paremateks tulemusteks," ütles Andres Onemar.

Edukate ettevõtete järjestamise metoodikas pingereastatakse firmad kuue finantsnäitaja põhjal, võrreldes käivet, kasumit, käibe kasvu, kasumi kasvu, rentaablust ja varade tootlikkust. RMK 81 miljoni kroonine kasum on edetabelis 13. kohal, 791,2 miljoni kroonine käive 24. kohal ning 56 miljoni kroonine kasumi kasv 16. kohal. RMK rentaablus 10,23% on edetabelis 74.-75. kohal ning varade tootlikkus 21,45% on 90. kohal. Iga koht andis järjestusele vastava arvu punkte, mille tulemuseks oligi kokkuvõttev 32. koht.