Looodusfotograafid kogunevad IX Vereta Jahile 19.05

19. mail kogunevad Saaremaal Mändjala kämpingus loodusfotograafid, et pidada maha juba üheksandat aastat korraldatav loomafotovõistlus “Vereta jaht”. Tänavu toimub see Kuressaare jahipiirkonnas. Loomafotovõistluse käigus abistavad ja juhendavad looduspiltnikke RMK professionaalsed jäägrid.

Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) ja Eesti Loodusmuuseumi eestvedamisel reedest pühapäevani peetava loomafotovõistluse käigus pildistavad parimad Eesti loodusfotograafid loomi, linde ja putukaid. Erilise hoolega otsitakse tänavuse võistluse jahilooma - mäkra.
“Mäkra võib looduses tänapäeval üsna harva kohata. Saaremaal on teda kõige rohkem ja tõenäosus teda näha kõige suurem, seetõttu ta tänavuseks vapiloomaks valitud saigi,” kommenteeris tänavuse vapilooma valikut ettevõtmise üks peakorraldajaid, Eesti Loodusmuuseumi peazooloog ja loodusfotograaf Tiit Hunt.

Kokku koguneb tänavu jahile 28 piltnikku, seega  veidi rohkem kui varasematel aastatel. Teiste seas on näiteks loodusetundja Hendrik Relve, riigikogu liige Margus Leivo, keskkonnaajakirjanik Riho Västrik, reisimees ja alpinist Jaan Künnap ning mitmeid teisi meediafotograafe ja foto- või jahiharrastuse poolest tuntud inimesi.

Kolme päeva jooksul pildistatud loodusfotodest valib iga osaleja välja kümme parimat. Nende seast selekteerib žürii omakorda välja 50 huvitavamat fotot, millega on kõigil huvilistel võimalik sügisesel fotonäitusel Loodusmuuseumis tutvuda. Ka võidutööd kuulutatakse välja sügisel.

Loomafotovõistlust “Vereta jaht” korraldatakse alates 1997. aastast. Varasematel aastatel on jahiloomaks olnud sokk, metssiga, kobras, metskits, põder, karu. ilves ja metsis.

Lisainfo:
Tiit Hunt
Eesti Loodusmuuseumi peazooloog
Telefon 506 7488