Raie MM korraldajad kirjutasid alla koostöölepingule 24.01

Täna sõlmiti 27. raie maailmameistrivõistluste koostööleping peamiste korraldajate vahel. Võistlused toimuvad 16.-19. augustil 2006 Otepääl. Eestis viiakse maailmameistrivõistlused läbi esmakordselt. Võistlusi korraldavad Eesti Metsaselts,  RMK, OÜ Husqvarna Eesti ja AS Stora Enso Mets.

“Lepinguga sai täpselt paika, mille eest üks või teine korraldaja hea seisab,”  ütles võistluste korralduskomitee esimees, RMK metsamajanduse turundusjuht Ulvar Kaubi. “Selle allakirjutamisega on reaalne korraldustöö alanud.”

Raie maailmameistrivõistlusi korraldatakse alates 1970. aastast. Võistlustel on tavaliselt osalenud umbes 120 võistlejat ca 30 riigist. Tänavu toimuvad need esimest korda Rahvusvahelise Raievõistluste Assotsiatsiooni (IALC) egiidi all.

“Lisaks sportliku elamuse pakkumisele võimaldavad võistlused esitleda ka professionaalset raietehnoloogiat, -tehnikat ja turvavarustust,” märkis Kaubi. “Võistlusi kavandades ja läbi viies pööratakse erilist tähelepanu töövõtete ohutusele, mis on ka üheks hindamiskriteeriumiks.”

Traditsiooniliselt võisteldakse  viiel alal: puu langetamises, saeketi vahetamises aja peale, täpsussaagimises, palgi kombineeritud järkamises ja puu laasimises.


Lisainfo:
Ulvar Kaubi,
27. Raie MM korralduskomitee esimees,
RMK metsamajanduse turundusjuht
628 1521
ulvar.kaubi@rmk.ee