RMK ja suurettevõtete vahel allkirjastatud memorandum avas metsaistutuskampaania Greenwave 02.04

Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK), EMT, Tallink, Elisa ja OMX Tallinn allkirjastasid täna koostöömemorandumi, et anda oma panus Euroopa Liidu 50. juubelile pühendatud metsaistutuskampaania õnnestumiseks.

Memorandumiga ühinenud osapoolte eesmärk on tagada metsaistutusest kõrge osavõtt ning avalikkuse informeeritus kampaaniast.

“Mul on väga hea meel, et meie algatusega on Eestis liitunud suurettevõtted, kelle töötajad ja kliendid saavad teiste hulgas anda panuse uue metsa istutamisega Eesti heale mainele Euroopa Liidus. RMK istutab aastas ligikaudu 4000 hektarit uut metsa, kevadise istutuskampaania käigus on kavas istutada talguliste abiga metsa ligi 350 hektarile. ” ütles RMK juhatuse esimees Ülo Viilup.

RMK on istutamiseks välja valinud ning ette valmistanud ligi 250 lanki ning registreerunud on juba 4400 inimest. Esimeses järjekorras on end registreerunud ettevõtted, kellel  kevadisel metsaistutustalgutel osalemisest on saanud iga-aastane traditsioon. Neid, kes oma esimeses valikus oleval  kogunemiskohal vabu  istutuskohti ei leia, kutsub RMK üles valima mõni  muu koht.

Idee tähistada Euroopa Liidule aluse pannud Rooma lepingute 50. juubelit ulatusliku metsaistutuskampaaniaga sündis valitsuse kommunikatsioonibüroos. Üleskutse juubeli puhul metsa istutada esitati teistelegi Euroopa Liidu liikmesriikidele. Sellest ka projekti rahvusvaheliselt mõistetav nimi - Greenwave.

Greenwave algab 14. aprillil kõigis Eesti maakondades. Metsaistutust korraldab Riigimetsa Majandamise Keskus.

Koostöömemorandumiga saab  peatselt tutvuda veebiaadressil www.eu50.ee . Samas saavad soovijad end 2.-20. aprillini talgutele registreerida.

Täiendav info:

Ulvar Kaubi
RMK metsamajanduse turundusjuht
Tel 513 7042
E-post ulvar.kaubi@rmk.ee


Koostöömemorandumi allkirjastamine 2. aprillil 2007. a

 

Fotol vasakult paremale:
Tallink Grupp AS, müügi- ja turundusdirektor Peter Roose
Elisa Eesti AS, juhatuse esimees Sami Seppänen
Tallinna Börs AS, juhatuse esimees Andrus Alber
EMT AS, juhatuse liige Tõnu Grünberg
RMK, juhatuse esimees Ülo Viilup

Kõneleb: Villu Känd, Riigikantselei EL teabetalituse juhataja